Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Dečja nedelja

 

U okviru Dečje nedelje koja je trajala od 5.-11.10. 2015 godine u našoj školi održano je više različitih aktivnosti u kojima su sa velikom radošću učestvovali svi učenici i njihovi nastavnici.
Prvog dana Dečje nedelje išli smo u posetu predškolcima. Učenici četvrtog razreda održali su kraću priredbu na temu: „Podrška porodici – najveća podrška deci“. Tog dana održan je i prijem prvaka u Dečji savez. Tim povodom prvacima su podeljeni bedževi i diplome.
Drugog dana Dečje nedelje u našoj školi je organizovan Maskenbal, na kome su učestvovali učenici mlađih i starijih razreda. Žiri od tri člana (Miloš Šušić, Marija Rajić i Marina Luković) dodelio je diplome najkreativnijim učenicima za prva tri mesta. Tom prilikom su odabrani i učenici koji će učestvovati na manifestaciji „Prilička bajka“ u Prilikama koja se održava svake godine za vreme Dečje nedelje. Uz veliku podršku i aplauz prisutnih učenika i roditelja posebno je pohvaljena i nagrađena diplomom učenica sa posebnim potrebama Danijela Sarić. Nakon toga su se učenici prošetali kroz Kotražu i dobili pozitivne kritike od ljudi koji su ih posmatrali sa oduševljenjem.
Treći dan Dečje nedelje u našoj školi je bio predviđen za „Igre bez granica“. Učestvovali su učenici mlađih razreda, a na programu su bile igre iz starih vremena (nošenje lopte krpenjače, skakanje u džaku, fudbal sa krpenjačom, ...). Bilo je jako uzbudljivo i veselo a učenici su sa oduševljenjem učestvovali i navijali za svoj tim.
Četvrtog dana Dečje nedelje održana je likovna radionica na temu: „Porodična sreća je najveća“. Učenici podeljeni u grupe su na najkreativniji način odgovorili na zadatu temu, koristeći različite tehnike crtanja.

Poslednjeg dana Dečje nedelje u školi je održana aktivnost na temu „Drugarstvo“. Učenici su razmenjivali poklone sa drugovima iz odeljenja a oni su bili u vidu slatkiša, školskog pribora i igračaka.
Više fotografija možete pogledati ovde.
Pripremila: Marina Luković