Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Maskenbal "Prilička bajka"

 

Petog dana Dečje nedelje išli smo u posetu drugarima u Prilike, gde se održava manifestacija pod nazivom „Prilička bajka“.Ovo je druga godina kako učestvujemo na maskenbalu u Prilikama, a s obzirom na dobru zabavu i lepe utiske koje nosimo, sigurno ćemo nastaviti druženje i narednih godina.
Učenici, koji su prethodno izabrani u našoj školi kao najkreativniji i najoriginalniji su u pratnji učiteljice Marine Luković, uzeli učešće na ovoj manifestaciji. Ukupno dvadeset učenika iz naše škole se predstavilo kako pojedinačnim, tako i grupnim maskama.
Učenici trećeg i četvrtog razreda su se predstavili u vidu grupne maske na temu: Bake i deke pošli na prelo, za koju su dobili zahvalnicu i na poklon – knjige, što nas je sve veoma obradovalo.
U kategoriji od 6 - 10 godina, zahvalnicu i poklon u vidu školskog pribora dobili su učenici drugog razreda: Irena Lazarević kao Egipćanka i Mateja Luković, predstavivši se maskom Grožđe. U istoj kategoriji se predstavilo još pet učenika i to sledećim maskama: Sunđer Bob, Ciganka, Pionir, Klovn, Princeza. U kategoriji od 11 – 15 godina učešće na maskenbalu uzela učenica šestog razreda, koja se predstavila maskom Veštica. Svi učenici koji su se predstaivli pojedinačnim maskama dobili su zahvalnice za učešće na maskenbalu.
Na maskenbalu su učestvovali i predškolci iz naše škole, koji su se u pratnji vaspitačice Katarine Bogićević predstavili grupnom maskom na temu: Snežana i sedam patuljaka.
Čitava manifestacija je veoma dobro osmišljena i organizovana, a sve u cilju upoznavanja i druženja. Drugari i kolege iz Prilika su nas lepo dočekali, obezbedili nam hranu i piće, a i dobru zabavu.
Učestvovali smo, posmatrali druge i upoređivali. Smejali smo se, slikali, ali i zapevali i zaigrali, i to u pauzi dok smo čekali proglašenje pobednika. Utisci su pozitivni, a deca jedva čekaju jun 2016. godine, kada će se održati ista takva manifestacija (neki već sada imaju ideje za pravljenje svojih maski).

Više fotografija možete pogledati ovde.
Pripremila: Marina Luković