Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Дечија недеља

 

     Свечаном приредбом ученици четвртог разреда отворили су Дечију недељу. Најпре су упознали своје млађе другаре шта је Дечија недеља, од када се и зашто слави. Пошто је ове године тема Дечије недеље „ Нећу да бригам, хоћу да се играм“ ученици су говорили стихове о игри, о својим правима, о квалитетном коришћењу слободног времена, жељама и потребама. Том приликом ученици су показали своју креативност ликовним радовима на тему Дечије недеље, песмом и игром.Ученици првог разреда свечано су примљени у Дечији савез. Том приликом су добили „Добродошлице“ и беџеве. Њихови старији другари су их поздравили топлим аплаузом и осмехом.Весело је завршен први дан дружења ученика у школском дворишту са предшколском групом и групом деце из вртића са својим васпитачицама.
     Други дан Дечје недеље био је посвећен ликовном изражавању. Под слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“који је ове године тема, традиционално је организовано шарање школског дворишта кредама у боји. У складу са темом Дечје недеље ученици су исказали своју креативност и маштовитост.
     Трећи дан Дечије недеље „ Нећу да бригам, хоћу да се играм“ је посвећен спортским активностима. Деца од 1 до 4 разреда су се такмичила у играма: ношење јајета у кашики, трчање у џаку, игре крпењачом... Час је био весео, деца разиграна, борбена, а поред свега весела и задовољна. Игре су биле изведене у спортској сали школе. Потицале су из старих времена тако да смо повезали народну традицију и Дечију недељу. Циљ игара је био између осталог развијање такмичарског духа као и дружење.
     Четврти дан Дечје недеље обележен је на темом „Мој тајни пријатељ“ са циљем да изненадимо и обрадујемо своје другаре. Ученици су у оквиру својих одељенских заједница, са својим учитељима разговарали на тему другарства, уважавања и толеранције. Истакли су значај игре и пријатељства, као и ненасилно решавање проблема. Активност је завршена разменом пригодних поклона, као знак међусобног уважавања и пажње, коју смо назвали „ Друг – другу“ Закључено је, да иако су нас поклони обрадовали, много је важније другарство и међусобна пажња, која ће се неговати убудуће у нашим одељенским заједницама.
     У оквиру Дечје недеље поред низа активности највише пажње деци је привукао маскенбал. Сви ученици млађих разреда су се потрудили да својим малим уметничким откровењима унесу хумор у школски амбијент. Желели су да нам костимима и маскама прикажу што верније ликове које представљају. Нашом школом продефиловало је доста принчева и принцеза, краљица и краљева, добрих и злих вила и вилењака, Бетмена и Спајдермена, бака и дека, Ромкиња, трубача, Индијанки, музичара, лекарки, пионирки, ловаца, као и других ликова из цртаних филмова и бајки. Највише дивљења и пажње привукао је Снешко Белић који је био победничка маска. Јако смо поносни на маштовитост ученика и њихове жеље да нам што више дочарају дечји чаробни свет.

Више фотографија можете погледати овде.