Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

И НА КРАЈУ СВИХ КРАЈЕВА ЈЕ НЕКИ НОВИ ПОЧЕТАК

 

    На Видовдан, 28. јуна, у нашој школи је одржана приредба, као и свечана додела сведочанстава, којој су присуствовали директор школе, наставници и ученици, као и родитељи ученика
    Видовдан је велики црквени празник и важан дан у српској историји, тако да смо приредбу започели у том духу. Звуци трубе најавили су почетак програма. Трубачки дует су извели Марко Луковић, ученик 3. разреда и Никола Чопица, ученик 4. разреда. Њихов наступ су употпунили ученици млађих разреда који су сценом прошетали у народној ношњи. Песмом Ој, Косово, Косово представила се и ученица 7. разреда, Бојана Тодоровић. Својом изведбом никога није оставила равнодушним. Подсетила нас је на нашу историју и на храбре витезове, браниоце српског народа.
    Видовдан, већ традиционално, најављује и крај школске године. Ученици млађих разреда су се у наставку приредбе потрудили да покажу и своје глумачке способности. Најпре су извели скеч Азбука, који говори о подједнакој важности свих слова у нашем писму, а потом и драмски текст Побуна у библиотеци. Ученици су дали све од себе да понашањем на сцени, глумом и костимима потпуно уђу у ликове из бајки и на један хумористичан начин пошаљу гледаоцима, односно читаоцима, врло јасну поруку да не уништавају књиге, већ да их чувају за неке будуће генерације, али и да неку од њих прочитају на летњем распусту.
    Први део нашег програма завршили смо уз тактове једне брзе и веселе песме, коју су уз плесну кореографију извеле ученице старијих разреда. Као и увек није изостао ни аплауз публике, као знак подршке свега оног што радимо.
    У другом делу приредбе, краћом презентацијом, направили смо ретроспективу на све оно што смо радили и остварили у току ове школске године. У улози водитеља биле су ученице 7. разреда Тамара Луковић и Вишња Јовановић. Присутни су на платну могли да виде и слике које су пратиле текст. Са поносом можемо рећи да смо били и те како вредни. Најпре смо 1. септембра приредбом дочекали ђаке прваке, а почетком октобра уз разноврсан садржај обележили и Дечју недељу. Одржали смо током школске године шест приредби, учествовали на Међуокружној олимпијади у Приликам, остварили бројне награде на школским такмичењима. Учествовали смо и на избору најуспешнијих маски у организацији Туристичке организације Драгачево. Своју креативност смо показали на Новогодишњем и Ускршњем базару, а најбољи радови и успеси наших ученика се могу видети у 3. и 4. броју школског часописа „Драшко“, који су изашли у овој школској години. У презентацији смо приказали и слике радова из издвојених одељења, као и оне са излета и матуре још једне генерације која је изашла из наше школе.
    Презентацију смо завршили речима, које су уједно и слоган наше приредбе, а који гласи: И на крају свих крајева је неки нови почетак... зато у некој новој причи видимо се 1. септембра.
    Присутнима се обратио и директор школе, а потом је уследила и свечана додела сведочанстава и књига за одличне ученике. Додељена је и Вукова диплома ученику Милошу Доловићу. Након тога су одржани родитељски састанци на којима су подељене ђачке књижице.
    Реализатори приредбе су: Бранка Јоковић, Марина Луковић, Драгана Обрадовић и Сања Славковић.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Бранка Јоковић