Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Дечија недеља у нашој школи

 

    Дечја недеља је догађај који се обележава свуда у свету. Сваке године се подсећа на дечја права и обавезе друштва према њима. Подстиче се љубав, разумевање и толеранција међу децом.
    Одмах на почетку Дечје недеље ученица 3. разреда Дуња Вујичић пустила је машти на вољу и нашла се у улози песника. Тако су настали лепи стихови о овој, за децу, посебној недељи. Стога је у наставку са поносом представљамо:

Дечја недеља

Данас је посебан дан
деци се испунио сан.
Данас је дан жеља,
стигла нам је Дечја недеља.

Та седмица је важна за све,
за децу, одрасле и пријатеље.
Тада се дечје активности обављају
и деца се пуно забављају.

Занимљиви су ти дани
и много су лепи и сјајни.
Тада се другима поклони дају,
ти дани се не пропуштају!
Свима тај дан је посебан
и свима је много драг.
Деца се радују новим жељама,
зато служи Дечја недеља.

Деца имају своја права
и сва та права су много важна.
Такође и обавезе имају
и те обавезе мора да се знају.

Данас је посебан дан
деци се испунио сан.
Данас је дан жеља,
стигла нам је Дечја недеља!

Дуња Вујичић, 3. разред


План рада:

    02.10.2017. године – Први дан Дечје недеље започео је тако што су ученици млађих разреда посетили другаре из предшколског у циљу отварања Дечје недеље и заједничког дружења. Дружење је започето говором наставника о организацији UNICEF-a, на шта су се надовезивала деца и говорила о својим правима. Протекло је уз песме о другарству, рецитације, а завршило се уз песму „Кад си срећан“, коју су деца са посебном радошћу отпевала и одиграла.

    03.10.2017. године – Други дан био је посвећен ликовном изражавању ученика на тему Дечје недеље – ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА - ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА. Ученици су цртали на полигону школе кредама у боји. Нацртане радове смо послали свој деци света у које су ученици уложили пуно љубави, машта и креативности.

    04.10.2017. године – Трећи дан обележен је на тему „Другарство“ – обрадуј свога друга. Ученици су у оквиру ОЗ, са својим учитељима разговарали на тему пријатељства. Активност се завршила разменом припремљених поклона, као знак међусобног уважавања и пажње.

    05.10.2017. године – Четврти дан Дечје недеље у нашој школи организован је Маскенбал. Ученици су били креативни, и уз помоћ својих родитеља, потрудили су се да се веродостојно маскирају у замишљени лик. Дефиле ученика пратили су и њихови наставници, као и родитељи. Изабрани су они ученици који су имали најкомплетније и најкреативније маске. Сви ученици су похваљени за свој труд, а најбољи су добили похвалнице од стране жирија.

    06.10.2017. године – Пети дан је обележен као Дан спортских активности. Кроз традиционалне спортске игре организовано је спортско такмичење за ученике млађих разреда. Деца су била радосна, уживали су у овим лепим и необичним играма. Циљ игара је био развијање такмичарског духа, али и дружење деце различитих узраста.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Марина Луковић