Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА

 

    У петак, 29.12.2017. године ученици млађих разреда извели су приредбу поводом предстојећих новогодишњих празника. Ученици су са својим учитељицама Бранком Јоковић и Марином Луковић припремили новогодишњи програм којим су се представили публици
    Окупљени око окићене јелке започели смо приредбу, најпре песмом „Зима, зима, е па шта је“, а потом је изведена представа „Није лако Деда Мразу“. Као и сваке године у ово време, Деда Мраз је кренуо ка деци са џаковима пуним среће. На путу до деце наилазио на разне ликове, као што су: Баба Мразица, зеко, медо, лисица, вук лав, мајмун, птичица и вила, који су били веродостојно маскирани у предвиђени лик, што је одушевило све присутне. Сваки лик је пре изласка на сцену најављен песмом од стране ученика. У представи се у једном моменту појављује возић, односно деца - вагончићи, који уз песму „Ивин воз“ играју у ритму, звецкајући инструментима које су сами правили. У овом делу смо показали и мало наше креативности јер су девојчице носиле сукњице, а дечаци лептир машне, направљене од пластичних кеса. Деда Мраз је на крају представе, како и доликује њему, обрадовао све ученике који су били на сцени и уз помоћ виле поделио свима слаткише. Ученици су за то време певали новогодишње песме: „Падај, падај снежићу“, „Јелка“, „Нова година је“. Наши најмлађи другари, предшколци, су и заиграли, чиме смо додатно употпунили ову приредбу и направили веселу атмосверу. На крају је уследила и новогодишња честитка за све присутна.
    Након представе Деда Мраз је поделио новогодишње пакетиће деци запослених наше школе. Малишани су са осмехом на лицу излазили један за другим и преузимали свој пакетић и то уз обавезно фотографисање са Деда Мразом како би тај тренутак био овековечен.
    Приредби су поред директора, наставника и ученика школе присуствовали и родитељи и рођаци ученика, који су са одушевљењем посматрали и аплаудирали. Све је успешно реализовано и протекло у празничном расположењу, како је и замишљено.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Марина Луковић