Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Свети Сава

    Дан великог српског просветитеља и празник у коме се обележава живот и дело Светог Саве у нашој школи започео је звуцима црквених звона и литургијом у цркви, којој су присуствовали ученици наше школе.
    Ломљењем славског колача, уз жито и Светосавску химну, настављено је свечано обележавање школске славе у просторијама школе.
     Ученици млађих разреда су извели пригодан програм, рециталом и низом песама посвећених првом учитељу и оснивачу српских школа и наше духовности – Светом Сави.
     Затим су своје глумачко умеће показали ученици старијих разреда приказавши позоришну представу Од Раса до Хиландара мисао плава у режији Ангелине Икодиновић, професорке српског језика и књижевности. У сали наше школе, публика је могла да ужива у драмском и музичком умећу наших ученика. У драмском приказу једног сегмента живота Светог Саве, од рођења принца Растка до његовог замонашења и одласка у Свету Гору, уткана је била и песма наших солиста и хора који су припремиле професорке разредне наставе Драгана Обрадовић и Драгана Радичевић. За сценографију се побринуо професор ликовне културе Милош Шушић, а свесрдну помоћ на самој представи пружила је професор разредне наставе Бранка Јоковић.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Ангелина Икодиновић