Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Извештај са приредбе поводом Дана жена

 

    Ученици наше школе извели су приредбу поводом 8. марта – Дана жена. Приредби су присуствовале наше драге даме: маме, баке, тетке, стрине, али и учитељице и наставнице наше школе.
    Приредбу је отворила ученица 6. разреда, која је у улози водитеља поздравила наше гошће речима које величају женино постојање и пожела им срећан празник, а на крају смо нашим драгим дамама пожелели да им сваки дан буде испуњен љубављу, што је публика поздравила аплаузом.
    Деце су се потрудила да тог дана рецитују пригодне песме, а неке од песама су и сами написали, као што је песма под називом Песма за маму коју је написала Дуња Вујичић, ученица 3. разреда. Кључне реченице о љубави коју деца осећају према мамама, као и речи хвале за све маме, ученици су казивали кроз рецитале Мами за 8. март, Захвалност мајци, Најлепша реч. У разним скечевима и игроказима, као што су Маза, Чувај своју маму неке девојчице су глумиле маме, док су друге глумиле тетке, понашајући се као оне. Колико су успешно обавили тај задатак, говорили су нам само осмеси на озареним лицима наших гошћи, које су са поносом посматрале своју децу.
    Током приредбе имали смо и музичке делове које је отпевао школски хор. Песму Мама, мама волимо те, коју су певале девојчице из хора, наши предшколци су испратили игром уз одговарајућу кореографију, а хор је отпевао и песму Моја мама дивно прича. Док су деца, млађе групе из вртића, уз песму Најлепша мама на свету одиграла игру, уз одговарајуће кораке у ритму песме.
    Након приредбе ученици су присутним дамама уручили честитке, као и поклоне, које су на часовима ликовне култура правили са пуно љубави. Сви смо уживали, а наше даме су са видним одушевљењем честитале свима на труду и захвалиле се на лепим речима које су њима упућене.


    Приредбу су реализовале учитељице: Бранка Јоковић и Марина Луковић. У организацији приредбе, што се тиче музичког дела, учествовале су: учитељица музичке секције Драгана Обрадовић, као и васпитачице Катарина Радичевић и Ирина Дмитрић.

Више фотографија можете погледати овде.