Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Свети Сава

 

    У недељу, 27.јануара 2019. године, у нашој школи свечаним програмом обележена је школска слава Свети Сава. Ученици су прво присуствовали светој литургији у цркви и говорили стихове о нашем првом просветитељу и архиепископу, обележавајући осам векова од аутокефалности српске православне цркве. Ученици млађих разреда увеличали су ломљење славског колача, химном и рециталом. Након тога је изведена позоришна представа „ Свети путеви Светог Саве“ у режији Ангелине Икодиновић, наставнице српског језика и књижевности. У сали школе, публика је могла да ужива у драмском и музичком умећу наших ученика. У драмском приказу једног сегмента живота Светог Саве уткана је била и песма наших солиста и хора који су припремиле професорке разредне наставе Драгана Обрадовић и Бранка Јоковић.
    Представа појашњава период када је Свети Сава одлучио да оде на пут у свети град Јерусалим. Представљена је и смрт Светог Саве и његове моралне и духовне поруке које је оставио пре него што је се преселио у царство небеско. После ове изведбе запитаћемо се и добити одговор колико смо близу пута којим је ишао наш први српски архиепископ, светитељ и просветитељ, Свети Сава.
    По завршетку представе, гледаоци су громким аплаузом поздравили учеснике. Свечаној прослави Савиндана, у нашој школи, су присуствовали председник општине Лучани, Миливоје Доловић, чланови локалне самоуправе, школског одбора, као и ученици са својим родитељима.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Марина Вујичић