Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Приредба поводом осмог марта

 

    У петак, 8. марта, у нашој школи је одржана приредба поводом Дана жена. То је приредба коју сваке године радо посећују маме, тетке и баке наших ученика, али и њихове учитељице и наставнице. Не зна се ко је више усхићен тог дана, да ли деца која са љубављу припремају рецитације, честитке, поклоне за њихове вољене даме или те исте даме које су препоносне на своју дечицу и док их посматрају не могу да верују да су тако брзо порасли и да све то умеју.
    Ученици млађих разреда су са својим учитељицама припремили пригодан програм, под слоганом „Живела моја мама“. Рецитовали су и певали песме, глумили у скечевима, а потрудили су се да никога не изоставе. Приредба је почела рецитацијом Частитка, којом је један ученик честитао празник присутним дамама. Потом су се, кроз рецитал, који је имао елементе хумора, једна за другом низале рецитације: Дан жена, Шта је све измислила моја мама, Бака, Тетка, Моја учитељица, а глумачко умеће су показали у драмским текстовима: Покварени телефон и Цвет за маму. Прваци су за крај изразили захвалност мајкама кроз рецитал: Хвала мајци, а потом је хор употпунио нашу приредбу једном веселом песмом под називом: „Мама, хвала ти“.
    Приредба је као и увек, пропраћена аплаузом, а посвећена је свакако највољенијим женама, које имају веома битну улогу у животу сваког детета.

Више фотографија можете погледати овде.
Припремила: Марина Луковић