Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Рекреативна настава

 

     У периоду од 11. до 16. априла 2019. године, ученици млађих разреда су са својим учитељима реализовали рекреативну наставу у Аранђеловцу. Ученици су били смештени у хотелу „Рујна зора“, који се налази у мирном делу Аранђеловца.
     Аранђеловац се налази у централном делу Шумадије, окружен венцима Букуље и Венчаца. Ученици су уживали у пријатним шетњама, обилазећи град, градски трг и улице које воде до њега. У непосредној близини је и Буковичка бања. У прелепом парку, пуном зеленила и цветних алеја, налази се и рехабилитациони центар, као и двор Старо здање, чију градњу је започео Михаило Обреновић и који представља једну од најлепших зграда у Србији.
     Ученици су имали прилику да пробају минералну воду са три изворишта - Талпара, Ђулара и Топла.
     Посета Народном музеју је била веома занимљива, јер нас је вратила у далеку прошлост, а посебна атракција је реконструисани костур пећинског медведа, као и многи остаци животиња леденог доба које су откривене у пећини Рисовачи.
     Нашим ученицима је била интересантна и пећина Рисовача, станиште човека из леденог доба, која је настала ерозијом подземних вода, богата пећинским накитом, а данас је станиште једне врсте слепог миша.
     На брегу Буковику, дочекала нас је и Буковичка црква, посвећена Светом архангелу Гаврилу, са својим живописним фрескама и иконама.
     У оквиру спортских активности, ученици су свако јутро радили гимнастику, поподне су пливали у базену, такмичили се у играма на спортском терену и уживали на справама у парку.
     Културно-забавни програм је био је био веома богат и забаван. Увече су радо ђускали уз омиљене мелодије и песме. Своју креативност и маштовитост су показали на маскенбалу. Такмичили су се у рецитовању, казивању шала, гимнастици, сликању и певању, у игри „Ја имам таленат“.
     Оригиналне и маштовите фризуре су представили у игри „Шиз-фриз“. Најуспешнији ученици су за свој труд и ангажовање добили дипломе, тако да је свако био награђен за оно у чему је најуспешнији.
     Дружење је употпунио и мађионичар, који је гостовао једног поподнева. Он је своју магију пренео и на ученике, који су заједно са њим радо учествовали у игри и чаролијама.
     Поред свакодневних часова редовне наставе, ученици су учествовали у радионицама, у којима су показали своје умеће и креативност, припремајући се за обележавање Дана планете Земље и Васкрса.

Више фотографија можете погледати овде.

 

 Припремила: Драгана Обрадовић