Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

Дан школе

 

     Наша школа је у петак, 24. маја 2019. године, прославила 197. годину постојања. Поводом прославе Дана школе, потрудили смо се да ове године читаву манифестацију подигнемо на виши ниво. У знак добродошлице гостима приређен је краћи културно- уметнички програм. Сви смо уживали у звуцима хармонике и трубе, док су наши фолклорци одиграли неколико народних кола. Ученици старијих разреда су припремили представу, којом су забавили све присутне госте, док је за музички део био задужен школски хор. Након представе организован је избор најлепше маске. Потрудили смо се да бар на кратко одемо заједно у један маштовит, шаренолики дечији свет. Ученици од првог до четвртог разреда, као и млађа мешовита и предшколска група из вртића, су се заиста потрудили да се представе оригиналним и креативним маскама. Остварили смо лепу сарадњу са родитељима ученика, који су помогли својој деци у изради маске. Заслужили су све похвале. Трочлани жири, који су чинили наши драги гости из других школа, имао је веома тежак задатак. На избору за најлепшу маску награђена су три ученика. Они су добили дипломе, као и поклоне, које им је обезбедио директор школе и челници локалне самоуправе. Остали ученици су добили захвалнице за учешће на овој манифестацији.
     У организацији Тима за предузетништво и, наравно, наших ђака, у школском дворишту је организован Базар, односно продајна изложба сувенира са логом наше школе. На изложби се, као и сваке године у ово време, нашао и нови број школског часописа "Мајско звонце" у ком је речима и сликама осликан целокупан наш рад и стваралаштво ученика наше школе током протекле године.
     Захваљујемо се свима који су својим присиством увеличали и улепшали овај наш дан, али и онима који су учествовали у организацији и припреми истог.

Више фотографија можете погледати овде.

 

 Припремила: Марина Луковић