Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 

Osnovna škola "Kotraža"
32235 Kotraža
Tel/fax: 032 856 113
E-mail: oskotraza@gmail.com
Web: www.kotraza-dragacevo.org


 

 

 

 

 

EKSKURZIJA 2015/2016.
 
 
 

Plan za ekskurziju starijih razreda.
Prvi dan:
Kotraža,polazak u 7 sati- put preko Kosjerića ka Valjevu (u 9 sati pauza od pola sata za doručak) - dolazak u Brankovinu u 10 sati (poseta kompleksu i zadržavanje od 1 sata) - put ka Tršiću (dolazak u Tršić oko 12 sati, zdržavanje od 1 sat i 30 mnuta u razgledanju kompleksa) – pauza za ručak u Tršiću do 2 sata i 30 minuta - nastavak puta od 1 sata ka Tekerišu (poseta spomen kosturnici i muzeju u trajanju od 1 sata)-nastavak puta od 1 sata i 30 minuta ka Sremskoj Mitrovici i poseta od 1 sata Sirmijumu - odlazak u Novi Sad (smeštaj u hotelu oko 20 časova, večera, diskoteka i noćenje).
Drugi dan:
Doručak u hotelu u Novom Sadu i napuštanje hotela oko 9 sati - poseta Prirodnjačkog muzeja i razgledanje Petrovaradinske tvrđave (zadržavanje oko dva sata) - panoramsko razgledanje Novog Sada – nastavak puta od 15 min. prema Sremskim Karlovcima (poseta Bogosloviji, Gimnaziji i crkvi Sv.Nikole - zadržavanje u obilasku oko 2 sata) - pauza za ručak u 2 sata – oko 15 časova povratak preko (sa dve pauze od po pola sata) Beograda i Čačka u Kotražu (dolazak oko 8 sati).

Plan za ekskurziju mlađih razreda.
Relacija: Kotraža – Ivanjica – Studenica – Vrnjačka Banja – Mataruška banja – Žiča – Kotraža.
Polazak ispred škole u 07:00 preko Ivanjice do Studenice (poseta manastiru Studenica). Posle obilaska manastira predviđena je pauza za doručak. Nastavak puta do Vrnjačke Banje (poseta termalnim izvorima, parku sa šetalištem). U Vrnjačkoj Banji predviđena je pauza za ručak. Nastavak puta za Matarušku banju (pauza sa odmorom u parku), poseta manstiru Žiča. Povratak preko Kaone za Kotražu do 19:00.